Начин на приготвяне
За тези уникални слепени сладки с лимонов крем купа пресейте брашното с щипка сол и 8 г бакпулвер. Добавете захарта, двете яйца, мекото краве масло.
Излейте прясното мляко и ароматизирайте с щедра щипка настъргана лимонова кора.
Замесете меко тесто за сладки.
С набрашнени ръце късайте малки топчета от тестото, като се стараете да им придадете леко овална форма.
Наредете сладките в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете на 180°C в предварително загрята фурна за около 15 мин.
Изпечените лимонови сладки още топли издълбайте внимателно с малка лъжичка.
За лимоновия крем налейте водата в малка тенджерка, добавете 1 яйце, 1 жълтък, 150 г захар. лимоновия сок, настъргана лимонова кора и брашното.
Сложете съда на котлона и започнете да бъркате, докато кремът се сгъсти. Отстранете и охладете.
За сиропа налейте водата в малка тенджерка, добавете захарта и сварете за 5-6 мин.
Отдръпнете от огъне и ароматизирайте с лимончелото.
Напълнете издълбаните сладки с крем, за кратко ги потопете в сиропа и оваляйте в кристална захар.
Да ви е сладко с тези ароматни слепени сладки!
Забележка: трохите сложете в чаша и добавете от крема. Така ще имате още един малък лимонов десерт!
Коментари