Начин на приготвяне
Извадете маслото от хладилника. Нарежете го в купа на малки парчета и го оставете за един час на стайна температура.
Добавете останалите продукти за тесто. Оформете топка от омесеното меко тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.
Извадете тестото. Намажете формичките с маслото. Късайте топчета и оформете кошничките. Печете в предварително загрята фурна на 180-170 градуса до готовност.
Направете крема, като сложите 400 мл прясно мляко в касеролка заедно със захарта, канелата и кората от лимон. Изчакайте да заври изключете. Захлупете с капак и изчакайте половин час.
Разбийте жълтъците с останалото количество прясно мляко. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте с тел, като внимавате да не останат бучки.
Прецедете млякото от касеролката. Добавете жълтъците и върнете на котлона. Варете на тих огън до сгъстяване. Отстранете и прехвърлете в керамична чиния. Покрийте плътно със стреч фолио и оставете да се охлади напълно.
Напълнете кошничките с крем.
Поръсете с кафява захар. Вземете горелка и разтопете захарта.
Поднесете веднага.