Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Пролетна панакота с маскарпоне

Пролетна панакота с маскарпоне

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Пролетна панакота с маскарпоне
Снимка: Валерия
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
"Нежна панакота с маскарпоне - бърза и ефектна"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • бадемово мляко - 1/2 ч.ч. /125 мл/
  • ванилия - 1 ч.л.
  • подсладител - 30 г или захар /по ваш вкус/
  • желатин - 10 г
  • вода - 30 мл студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина във водата и оставете да набъбне.

В касеролка сложете всички други съставки заедно.

Сложете касеролката на слаб огън и бъркайте, докато се получи еднородна смес. Сместа не бива да завира.

Щом видите малки балончета отстрани, спрете.

Изсипете набъбналия желатин директно в топлата смес и бъркайте, докато се разтопи.

Разпределете в малки купички или чашки. Излязоха ми 3 броя красиви панакоти.

Приберете в хладилника да стегне. Отнема около 2-3 часа - зависи и от желатина.

Гарнирайте по ваш вкус пролетната панакота с маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Прелест!
17.05.2022 19:29