Начин на приготвяне
Разбивам охладената сладкарска сметана и ванилията в дълбок съд. Прибавям маскарпонето и разтопения с малко прясно мляко бял шоколад.
Подсладения корнфлейкс леко препичам в сух тефлонов тиган, докато порозовее леко.
На дъното на всяко бурканче (500 мл) слагам по 3 бисквитки. С лъжица за сладолед гребвам от крема и слагам по 3 топки. Заравнявам внимателно и слагам по 50 г пресни боровинки във всяко бурканче.
Отгоре натрошавам бисквитка и поръсвам с подсладен корнфлейкс.
Гарнирам с натрошени на едро орехи и шоколад.
Бурканчетата с плодов крем се охлаждат, преди да се сервират.
Боровинковото маскарпоне в бурканчета е готово.