Супа от коприва с фиде

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Супа от коприва с фиде
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Опитайте да си приготвите копривената супа с фиде - ще останете доволни"

Необходими Продукти

  • моркови - 1бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • коприва - 300г
  • пресен лук - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка или на вкус
  • сол - на вкус
  • фиде - 50 г
  • за застройка
  • яйце - 1
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива добре и се попарва във вряла вода за около 5 минути на котлона. Изважда се и се оставя да се охлади след, което се нарязва на малки късчета.

Морковът се нарязва на малки кубчета или се настъргва.Пресният лук се нарязва на около 2 см и се запържва леко в олио заедно с моркова. Щом са готови, се се слагат в тенджерата с бульона от попарената коприва и нарязаната охладена коприва и се оставят да се варят 10 минути.

След като омекне, се слага дребно натрошено фиде. Копривената супа се вари за 5 минути, докато фидето се свари

Прави се застройка: Яйцето се разбива в купа с киселото мляко и лимонов сок. След това се добавя магданоз. В края се и добавя една нарязана скилидка чесън.

Добавя се постепенно около 1/2 л от горещия бульон на пролетната супа, като се бърка непрекъснато. Супата се маха от котлона.

Оставя се за 5 минути и тогава постепенно застройката се налива в тенджерата, като не се спира да се бърка.

Желая Ви добър апетит с моята супа от коприва с фиде!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Фантастично изглежда!
18.05.2022 15:43