Начин на приготвяне
В тенджера налейте вода. Сложете джолана. Изчакайте да заври. С решетъчна лъжица оберете пяната.
Сложете лука, моркова, които сте нарязали на дребно, дафиновия лист, чесъна (цял) и целината. Добавете солта, черния пипер и варете до готовност на джолана.
Извадете го в чиния и отстранете кокала. Накъсайте месото на малки парчета и го върнете в тенджерата. Сложете фидето, а след 5 мин и прясното мляко.
В тиган загрейте маслото и запържете в него брашното. Сложете червения пипер, разбъркайте и махнете от котлона. Вземете няколко черпака супа и разредете брашното.
Излейте го в тенджерата и оставете пет минути да ври.
Изключете и сипете в купички.
Поднесете свинската супа със стрити люти чушки и чесън с оцет.