Джолан Супа с Фиде

Джолан Супа с Фиде
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
7
"Най-сериозният конкурент за любима чорба на класическата шкембе чорба е тази джолан чорба"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 250 мл
  • фиде - 1 шефа
  • брашно - 1.5 с.л.
  • масло
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте вода. Сложете джолана. Изчакайте да заври. С решетъчна лъжица оберете пяната.

Сложете лука, моркова, които сте нарязали на дребно, дафиновия лист, чесъна (цял) и целината. Добавете солта, черния пипер и варете до готовност на джолана.

Извадете го в чиния и отстранете кокала. Накъсайте месото на малки парчета и го върнете в тенджерата. Сложете фидето, а след 5 мин и прясното мляко.

В тиган загрейте маслото и запържете в него брашното. Сложете червения пипер, разбъркайте и махнете от котлона. Вземете няколко черпака супа и разредете брашното.

Излейте го в тенджерата и оставете пет минути да ври.

Изключете и сипете в купички.

Поднесете свинската супа със стрити люти чушки и чесън с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: