Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия и картофи приготвени в еър фраер

Скумрия и картофи приготвени в еър фраер

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Скумрия и картофи приготвени в еър фраер
Снимка: Дони Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Скумрия и картофи приготвени в еър фраер - половин час ви дели от тази вкусна чиния"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
  • розмарин - 2 стръка
  • лимон - 1 бр.
  • гарнитура
  • картофи - 4 бр.
  • сол
  • майорана
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази апетитна печена скумрия рибата се почиства, измива, подсушава с домакинска хартия.

Овкусява се със сол, черен пипер, зехтин, стрък розмарин и лимон, пече се за 13 минути на 180 °C директно върху решетката на еър фраера.

Картофите се обелват, нарязват и измиват.

Сложих ги в тавичка с диаметър 22 см (влиза в кошницата на уреда), овкусени само със сол, майорана, черен пипер и зехтин.

Пекат се на 180°C за 20 минути във фраера - на 10 минути се разбъркат с дървена лъжица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: