Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки хапки в еър фраер

Панирани пилешки хапки в еър фраер

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Панирани пилешки хапки в еър фраер
Снимка: Дони Ники
1 / 3
20/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Панирани и мариновани пилешки хапки, приготвени във фрайъра - много по-здравословни и и не по-малко апетитни, и то без пържене"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 350 г
  • Марината
  • сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/4 ч.л.
  • мед - 1 с.л. (течен)
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чесън на прах
  • За панировката
  • яйца - 3 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • галета панко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от изброените продукти.

Месото се измива, подсушава и нарязва на парчета около 2 см.

В подходящ съд се подреждат и заливат с готовата марината за пилешко.

Прибират се в хладилника за няколко часа, да си поемат подправките.

В тавичка, която е подходяща за вашия фрайър, се слага 1 с.л олио.

Всяко парче месо се потапя в разбитите яйца, след това се овалва в смес от царевично брашно и галета и се подреждат в тавичката.

Отгоре се поръсват леко с 2 с.л олио.

Пекат се панираните пилешки хапки за 15 минути на 190°C, като посредата на времето се обръщат, за да се запекат еднакво от всички страни.

Поднасят се с млечен сос или по ваше желание пилешките панирани хапки.

P.S. Моят еър фрайър е Tefal XXL.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Привет,
кой еър фрайър използвате?
24.04.2023 12:36
1
Покажи всички подкоментари