Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Поморийска печена риба

Поморийска печена риба

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Поморийска печена риба1 / 2
05/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 750 г (филе)
  • лук - 2 гл.
  • чесън - 10 ск.
  • червени чушки - 5 - 6 бр.
  • олио - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • вино - 100 мл (червено)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • магданоз - 1 вр.
  • сланина - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата. Посоляваме я и изстискваме лимона върху нея. Оставяме да престои 1 час.

В намазана с олио тава изпичаме рибата от двете страни.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в останалата ни мазнина заедно със скилидките чесън - нарязани на филийки, до омекване.

Нарязваме чушките на лентички, магданоза - на дребно, и заедно с червения и черния пипер ги прибавяме в тенджерата. Посоляваме, заливаме с червеното вино и варим 10 - 15 минути.

Готовият сос изливаме върху изпечената риба и отгоре нареждаме изпържени парченца сланина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: