Зелено ризото

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Зелено ризото1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • лук - 2 стръка, праз
  • масло - 6 с.л.
  • ризото - 1 3/4 ч.ч. (350 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • пармезан - 3 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се задушава само с водата, полепнала по листата му около 7 мин. Добре се изцежда и се реже наситно, заедно с моркова, целината и праза. Пържат се зеленчуците в маслото около 3 мин. Добавя се оризът около 2 мин.

Прибавя се зеленчуковият бульон на порции по 1/2 ч.ч. всяка. Оризът трябва да ври около 18 мин. Осолява се и се поръсва с пипера, пармезана, магданоза и босилека. Разбърква се добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: