Ризото с ягоди

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Ризото с ягоди1 / 3
22/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, малка,
  • зехтин - 2 с.л.
  • ориз - 2 ч.ч. (400 г), ризото,
  • бяло вино - 4 с.л.
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • ягоди - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • пармезан - 1 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се запържи лукът в зехтина, се изважда и се добавя оризът, който се пържи около 2 мин. Прибавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари.

Прибавя се 1/2 ч.ч. от бульона. Държи се на огъня, докато оризът поеме цялата течност. Зеленчуковият бульон се добавя на порции по 125 мл и често се разбърква.

Ягодите се режат, като се оставят 6 бр., за украса. Прибавят се и ягодите при ориза. Прибавят се маслото, сметанaта и пармезанът. Декорира се с целите ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
и какво е то-закуска или основно, че не мога да си представя как ще се съчетаят тези вкусове...
08.05.2016 07:30