Ризото с домати

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Който прави ризото с домати, със сигурност зло не мисли - така ли беше поговорката"

Необходими Продукти

  • домати - 675 г
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • бульон - 1.2 л зеленчуков
  • ориз - 275 г арборио
  • боб - 400 г от консерва
  • пармезан - 50 г
  • моркови - 1 бр, по желаниее
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете доматите, махнете семената им и ги отцедете в купа. Пресейте през сито, за да останат само соковете. Запечете доматите.

Разтопете маслото, добавете лука и нарязания морков, и ги задушете за 5 минути. Прибавете доматите, запазения доматен сок и подправките. Задушете за 10 минути. Междувременно кипнете бульона.

Добавете ориза към доматите и разбъркайте. Добавете малко от бульона, разбъркайте и продължете да сипвате от бульона, докато оризът се свари.

Прибавете боба и пармезан, разбъркайте за още няколко минути. Сервирайте ризотото с босилек и пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: