Ризото с шафран

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Ризото с шафран1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Който веднъж е опитал ризото, никога вече няма да обърка кремообразната му структура и неустоим аромат с обикновения варен ориз"

Необходими Продукти

  • бульон - 1.2 л зеленчуков
  • масло - 85 г
  • лук - 2 глави
  • шафран - 1 щипка
  • вода - 4 с.л. вряща
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 350 г за ризото
  • бяло вино - 150 мл
  • пармезан - 85 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете шафрана в купичка с врящата вода и оставете да престои. Сипете бульона в тенджера и го кипнете. Намалете огъня. Разтопете 55 г от маслото в отделен съд, добавете лука и чесъна и ги задушете за 5 минути.

Добавете ориза и го задушете. Сипете бялото вино и гответе, докато почти се абсорбира. Продължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути.

Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана. Овкусете със сол и черен пипер, гответе още 1-2 минути и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: