Картофени палачинки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофени палачинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8 бр.
"Картофени палачинки, които не може да хапвате с кафе, но чудесно си вървят с бира!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3/4 ч.ч. .
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл.
  • картофи - 800 гр.
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 70 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцето, брашното, солта и млякото се приготвя тесто за палачинки.

Картофите се обелват и настъргват. Добавят се към тестото и се разбъркват. Оформят се малки плоски дискове (като малки шницели) и се пържат от двете страни в маслото докато станат златисти и хрупкави.

Сервират се като гарнитура обикновено към свинско печено, като се добавят малко прясно полусмачкани боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: