Млечна салата с хумус

08/02/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 887
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за една нощ, като смените водата поне веднъж. След това го сварете в подсолена вода с малко зехтин за 20 минути.

Сложете сварения нахут в кухненския робот заедно с тахана, подправките, лимоновия сок и 2 скилидки чесън.

Добавете зехтин и пасирайте, докато се получи ароматен пастет (хумус). Счукайте чесъна и го смесете с наситнените краставички, копъра и малко зехтин.

Разбъркайте добре соса. В чиния оформете топка от получения хумус и я гарнирайте с млечния сос. подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Деница
Деница
08.02.2014 17:47
Вкусно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв