Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Какаов чийзкейк с банани

Какаов чийзкейк с банани

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Какаов чийзкейк с банани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Предстоящите семейни празници заслужават точно един такъв какаов чийзкейк, с който да ги отбележите"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити - 14 какаови
  • масло - 85 г краве
  • какао - 1 - 2 с.л. или 80 г разтопен шоколад
  • ЗА КРЕМА
  • сирене - 900 г Филаделфия
  • пудра захар - 200 г
  • сметана - 250 мл течна
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • ром - 2 с.л.
  • шоколад - 50 г
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • плодове - 1 бр. банани или малини за украса
  • сметана - 250 г заквасена
  • шоколад - 50 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават и се разбъркват с разтопеното краве масло, какао или разтопен шоколад. От тази смес се прави блат на дъното на кръгла тавичка.

Сиренето се разбива, добавят се какаото, ванилията, рома и втечненият шоколад. Сместа се разбърква и се изсипва върху блата.

Чийзкейкът се поставя в хладилника за няколко минути. Междувременно се смесват млякото, разтопеният шоколад и сметаната.

С приготвената глазура се покрива охладения сладкиш, а отгоре се украсява с нарязани банани или малини. Може да приготвите какаовия чийзкейк без глазура, като направите украса по желани - от настърган шоколад, шоколадови пръчици и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Краси
Краси
А ако желатина ти се вижда недостатъчен можеш да го увеличиш малко( например половин пакетче)- така че да ти се получи пухкава и мека,но не сбита и твърда смес.
10.03.2014 16:03
2
Краси
Краси
Катерина щом е станала вкусна смес и на теб ти харесва,за да не се разпада пробвай да сложиш в така приготвената смес преди да залееш една трета от пакетче желатин(накиснато в студена вода и разтопено на водна баня).Казвам една трета пакетче , защото и когато жекатина е в повече не става вкусно.Дано да се получи следващия път.
10.03.2014 15:57
3
Катерина
Катерина
Според мен, трябва да дадете малко по-подробни обяснения относно приготвянето на чийзкейка... Като например дали се бърка на ръка или с миксер, дали се пече след това... Защото го направих по тази рецепта, и стана вкусна смес... обаче се разпадна след цяла нощ стоене в хладилника!
10.03.2014 14:38
1