Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с банани и какаов сироп

Сладкиш с банани и какаов сироп

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Сладкиш с банани и какаов сироп
Снимка: Анелия Цонева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Разкошна торта, която крие една сочна тайна"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • банани - 2 бр.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • ликьор - 4 капки есенция
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - за намасване
  • брашно - за поръсване
  • какао - Нескук за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта, добавете брашното и отново разбивайте докато се получи кексово тесто.

Намажете и поръсете с брашно подходяща за печене форма и изсипете в нея тестото. Отгоре наредете бананите, нарязани на кръгчета.

Оставете ги да потънат в тестото и печете на 180 градуса десетина минути, а след това до готовност на 150 градуса. Извадете сладкиша и го оставете да изстине напълно.

В подходяща тенджерка загрейте водата и изсипете захарта. Бъркайте докато се разтвори напълно и добавете останалите съставки. Варете 15-тина минути на слаб огън.

Със спринцовка инжектирайте топлия сироп в сладкиша. Отгоре просто го намажете с 1-2 лъжици от сиропа. Повъсете с инстантно какао отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: