Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с бекон и сирена

Омлет с бекон и сирена

DelfinaDelfina
Новак
33
Омлет с бекон и сирена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • бекон - 100 г .
  • сирене - 200 - 250 г краве
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • сметана - 20/30 мл.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за фреша по желание
  • портокали - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме хубаво яйцата със сметаната и добавяме натрошените сирена и настъргания кашкавал. Разбъркваме хубаво и добавяме подправките.

Нарязваме на тънки лентички бекона и го запържваме леко в силно нагорещен тиган без мазнина. Ако той не пусне никаква мазнина добавяме малко масалце. След като се запече и от 2-те страни, разпределяме го равномерно в тигана и добавяме яйцата отгоре.

Намаляваме котлона, за да не загорят яйцата и през това време може да направим фреш. Когато яйцата се запекат от едната страна, ги обръщаме с помощта на чиния или капак.

Рецептата е много лесна и е идеална за обяд или вечеря в забързаното ежедневие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рая Райчева
Рая Райчева
Чудесно!Ще го сготвя още утре!
06.05.2014 21:40
1
koko
koko
Супер!
10.02.2014 18:58