Панирани пържени миди

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
5
37
15/06/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции405
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 804
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате мидите. Кипвате вода и добавяте сол, черен пипер, оцет, нарязаните чесън и лук.

Слагате мидите в маринатата и варите, докато се разтворят леко. Изваждате мидите и внимателно отделяте ядките.

Потапяте ги за 30 минути в марината от лимонов сок, вино, 3 с.л. олио и наситнен магданоз.

След това ги изваждате от маринатата ги и ги панирате в смес от разбити яйца и брашно. После ги овалвате в галета и ги пържите в гореща мазнина. Мидите се сервират топли с резен лимон.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар