Желе от бял бъз

Желе от бял бъз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Желе от бял бъз - използвайте, когато приготвяте любимите си сладкиши"

Необходими Продукти

  • цветове от бял бъз - 20 броя
  • захар - 600 г
  • желатин - 2 пакета (по 10 г)
  • лимони - 1 бр
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази година приготвих желе от бял бъз. Измиват се цветовете, сухите се махат.

В буркан се заливат със студена вода цветовете бъз и резени лимон. Ако е топло, се държи в хладилник.

Прецедете през сито, цветовете се изстискват добре. Добавете захар и сложете на котлон да заври за 10 минути, за да се разтопи захарта.

Пригответе желатина, като го залеете с 50 мл студена вода.

Когато стегне, се сипва в горещия сироп и се бърка да се смеси с течността.

Още топло, желето се сипва в буркани и затваряте с капачка. Обръща се с капака надолу и се оставя да се охлади.

Може да се използва за сиропиране на блатове за торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: