Начин на приготвяне
Имах останали два готови блата и ето - спретнах бърза ягодова торта.
За намазване ползвах желе от бъз, ще пусна моята рецепта, видях я от нета.
Двата блата един върху друг се срязват през средата на 12 см дължина, получавате 4 платки. Приготвя се кремът, като в купа се сипва студено прясно мляко и крем ягода на прах.
Разбива се с миксер, докато сгъсти, и прибавяме еритритол и заквасена сметана.
Може и с пудра захар, но реших да опитам как е и ми хареса.
С една идея по здравословно да е. Прибавяте и кокосови стърготини и червена боя на върха на ножа, да подсилим ягодовия цвят.
Отделих 5-6 ягодки и нарязах на парчета в крема.
В поднос сложете блат, намажете с желе от бъз, отгоре крем и така редете, докато наредите платките и измажете с крем.
Украсете с половинки ягодки, поръсете захарни конфети и листа мента.
Ягодките отгоре се минават с желатин, да запазят свежия си вид.
Охладете поне 8 часа, нарежете и хапнете.
Лека, свежа, чудесна ягодова торта с желе от бъз за жегите!
Добър апетит !