Ягодова торта с желе от бъз

Ягодова торта с желе от бъз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ягодова торта с желе от бъз - нежна, вкусна, красива"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр. готови
  • желе от бъз - 1 к.ч. за намазване
  • ягоди - пресни
  • крем
  • прясно мляко - 300 мл студено
  • ягодов крем - 1 пакет без варене
  • кокосови стърготини - 15 г
  • заквасена сметана - 300 г
  • етиртритол - 60 г
  • желатин - 1 пакет
  • ягоди - пресни
  • хранителна боя - червена на върха на ножа
  • захарни конфети
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Имах останали два готови блата и ето - спретнах бърза ягодова торта.

За намазване ползвах желе от бъз, ще пусна моята рецепта, видях я от нета.

Двата блата един върху друг се срязват през средата на 12 см дължина, получавате 4 платки. Приготвя се кремът, като в купа се сипва студено прясно мляко и крем ягода на прах.

Разбива се с миксер, докато сгъсти, и прибавяме еритритол и заквасена сметана.

Може и с пудра захар, но реших да опитам как е и ми хареса.

С една идея по здравословно да е. Прибавяте и кокосови стърготини и червена боя на върха на ножа, да подсилим ягодовия цвят.

Отделих 5-6 ягодки и нарязах на парчета в крема.

В поднос сложете блат, намажете с желе от бъз, отгоре крем и така редете, докато наредите платките и измажете с крем.

Украсете с половинки ягодки, поръсете захарни конфети и листа мента.

Ягодките отгоре се минават с желатин, да запазят свежия си вид.

Охладете поне 8 часа, нарежете и хапнете.

Лека, свежа, чудесна ягодова торта с желе от бъз за жегите!

Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: