Начин на приготвяне
Започваме първо с приготвянето на прасковеното желе. Обелваме прасковите и ги изцеждаме. Пасираме ги. Накисваме желатина в студена вода, според указанията на опаковката.
Взимаме 1/3 от пасираните праскови и ги загряваме в тенджера, заедно със захарта. Когато заврат, добавяме отцедения желатин. Той трябва да е добре разтворен. След това добавяме и останалото прасковено пюре и разбъркваме.
Разпределяме желето в купички. Желето трябва да е изстинало преди да добавим муса.
За муса начупваме в купа белия шоколад. В тенджера кипваме течната сметана и я изсипваме върху белия шоколад. Разбъркваме с не много енергични движения, до получаване на гладък и пухкав крем.
Оставяме го да изстине съвсем. Не трябва да е топъл. Ако температурата в помещението е висока, след като са минали 5-6 минути от разбъркването, може да вкараме крема за малко в хладилник.
Добавяме битата сметана към шоколадовия крем, като разбъркваме внимателно със шпатула. Изсипваме готовия мус върху прасковеното желе в купичките. Прибираме в хладилника за около 2 часа.
Сервираме муса, украсен с настърган с нож бял шоколад и по-ситно настърган черен шоколад, колкото само да се получи контраст.