Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с доматена плънка на фурна

Качамак с доматена плънка на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Качамак с доматена плънка на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 500 г
  • вода - 1 л
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 450 г, пресни от консерва
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 1 ч.ч. (125 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се кипне водата се добавя царевичното брашно, като постоянно се бърка. Бъркането трябва да продължи около 45-50 мин. Горещият качамак се обръща върху чист и мокър плот.

Разстила се на пласт около 1 см. и се оставя да изстине. Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Форма за печене се намазва с растителна мазнина. Чесънът се запържва, добавят се доматите и се задържат на огъня около 20 мин.

Качамакът се изрязва на дискове с диаметър около 5 см с помощта на чаша. Дисковете се подреждат във формата за печене, като се заливат с горещия доматен сос и поръсват с пармезана. Пече се около 10-15 мин., или докато сиренето се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: