Начин на приготвяне
Това ястие с гъби е пълна импровизация, но пък стана невероятно вкусно!
Пълнени гъби с пилешко месо, които и вие може да си приготвите.
За целта сварете пилешките бутчета, обезкостете ги и нарежете месото на ситно.
Прибавете към месото останалите съставки и объркайте.
Отстранете пънчетата от гъбите и леко ги издълбайте с лъжица. Издълбаната част прибавете към месото.
Намажете гъбите с малко мазнина отвън и ги посолете. След това ги напълнете със сместа.
Пекох ги във фрайъра на програма roast, 185 градуса. Първо 15 минути. Като на два пъти отварях и притиснах с лъжица плънката, за да си излезе хубаво течността. Накрая сложих отгоре настърган кашкавал и запекох за още 3 минути.
Може да печете гъбите и във фурната на 180-190 градуса. Накрая включете само горния реотан, за да запечете за кратко кашкавала.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари