Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини с пилешко месо и гъби

Букатини с пилешко месо и гъби

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Букатини с пилешко месо и гъби
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Насам, народе, вкусни букатини с пилешко месо сме приготвили"

Необходими Продукти

  • букатини - 1 пакет
  • печурки - 200 - 250 г мариновани
  • пилешко филе - 400 г
  • чушка - 1 червена
  • моркови - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • зеле - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, подсушаваме и нарязваме на кубчета пилешкото месо. Обелваме морковите и ги режем на ленти. Почистваме чушката и заедно със зелето ги режем на къси лентички. Гъбките ги режем на ситно.

В тиган сипваме мазнината и я загряваме. Изсипваме пилешкото месо и морковите. Бъркаме за 3-4 минути и добавяме останалите зеленчуци.

Задушаваме под капак на по-слаб огън за 5 минути. След това овкусяваме с подправките.

В тенджера кипваме вода, в която сме сложили предварително сол и малко олио. Слагаме букатините да се сварят за няколко минутки спрямо указанието на опаковката.

След като са готови, ги измиваме със студена вода и отцеждаме. Добавяме ги към плънката и разбъркваме. Оставяме да се готвят за още 5 минути, за да се овкусят.

Ако е нужно, добавяме още малко олио, да се запържат.

Сервираме, докато са топли.

Букатините с пилешко месо и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: