Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с пилешко месо и гъби

Пълнени чушки с пилешко месо и гъби

Пълнени чушки с пилешко месо и гъби
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Пълнени чушки с пилешко месо и гъби - невероятна вкусотия, която събира всички около трапезата."

Необходими Продукти

  • червени чушки - 3 бр. /451 г/
  • зелени чушки - 3 бр. /220г/
  • гъби - 184 г
  • праз - 75 г
  • зелен лук - 40 г
  • кашкавал - 160 г
  • зехтин - 5 г
  • пилешки пържоли - 3 бр. /692 г/ от бут
  • пармезан - 20 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнени чушки с пилешко месо и гъби - невероятна вкусотия, която събира всички около трапезата.

Застиламе тава с хартия за печене и включваме фурната на 200 градуса. Измиваме чушките и ги подсушаваме.

Подреждаме ги в тавата и ги намазваме със зехтин. Посоляваме и ги запичаме във фурната, колкото да омекнат, за да може да ги разтворим. Докато чушките се пекат, си приготвяме продуктите за плънката.

Нарязваме зеления лук и праза на ситно. Пилешките пържоли обезципяваме и нарязваме на дребни кубчета. Гъбите обелваме и режем на филийки.

Загряваме тиган, в който слагаме всички продукти за плънката, добавяме сол и черен пипер и готвим под капак до готовност на всички продукти.

След като чушките са се запекли, ги вадим от фурната, разрязваме ги през средата, аз използвах ножица и ги разтваряме. Изчистваме семките. Настъргваме кашкавала на фино ренде.

Щом продуктите за плънката са се сготвили, напълваме чушките, поръсваме отгоре обилно с кашкавал и пармезан и допичаме във фурната до златисто. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: