Начин на приготвяне
Измийте добре дюлите. В тенджера сипете вода, сложете щипка канела, оставете да заври и бланширайте дюлите за 5 минути. След това отрежете капачето при дръжката и издълбайте вътрешността.
Стените на дюлите трябва да останат с 1 см дебелина. Нарежете пилешкото на малки кубчета и го овкусете със сол, черен пипер и щипка канела.
Лука също нарежете на ситно. Разтопете 2 с.л. масло и запържете в него месото и лука. С получената смес се пълнят дюлите. Нареждат се в тава за тече и към тях се прибавят 2-3 ч.ч. вода.
Тавата се покрива с фолио и дюлите се пекат на 180 градуса за 45 мин. След това се приготвя сосът.
Отделя се от бульона, в който са се пекли дюлите, 1 ч.ч. Към него се добавя брашно, докато се сгъсти /около 2 с.л./.
След това се запържва 1 с.л. масло на слаб огън и към него се добавя сместа, като непрекъсното се разбърква, докато се сгъсти. Оставя се насрани да изстине и се добавят 2 жълтъка. Овкусява се с черен пипер и сол и се заливат дюлите.
Да ви е сладко!