Пилешко месо с лук и гъби

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Пилешко месо с лук и гъби
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусен аламинут, който всеки би похапнал с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешко бонфиле - 2 бр.
  • лук - 6 глави
  • печурки - 500 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета (малки парчета). Лукът го нарязваме на полумесеци.

Гъбите ги обелваме, махаме стълбчето (по желание можем да го използваме, като го марежем на две), и ги нарязваме на малки кубчета - при по-голяма гъба режем на 6, при по-малка на 4 парчета.

Запържваме лука в малко мазнина, добавяме гъбите и след 10-тима минути запържване добавяме и бонфилето. Добавя се олио при необходимост. Запържва се до златисто или до желания от вас цвят.

Малко преди да се смъкне от котлона, се добавя солта и черния пипер, разбърква се много добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: