Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Млечен Сладолед»Сметанов сладолед с ягодов акцент

Сметанов сладолед с ягодов акцент

В кухнята с БениВ кухнята с Бени
Мастър Шеф
4066286627
Сметанов сладолед с ягодов акцент2 / 2
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Сметанов сладолед с ягодов акцент - ще ви стане любим"

Необходими Продукти

  • сметана - 400 мл течна млечна /35%/
  • сгущенка - 140 мл гъсто кондензирано мляко
  • ванилия - 2 пак. малки пакетчета от едновремешните/
  • ягоди - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите пасирах с пасатор до гладка смес. Ако не разполагате с такъв, ги намачкайте добре с вилица.

В напълно суха купа сложих много добре охладената сметана и с миксер я разбих до гъст крем, в който да остават бразди от бъркалките. Сметаната не трябва да се разбива дълго, след като е готова, защото има риск да се пресече. Към нея добавих карамелизираното кондензирано мляко и ванилията, и разбърках с миксера за около 30 секунди или до смесването им.

В кутия с размер 19х12х8 см сложих пласт от сметановата смес. Отгоре сложих от ягодовото пюре, като не целя да е плътен слой, а по-скоро като напръскано на доста места. Отгоре сложих сметанова смес, отново ягодово пюре, сметанова смес, ягодово пюре и завърших с останалата сметанова смес.

С два леки удара в плота „наместих“ сладоледа, сложих капака и прибрах в хладилната камера за през нощта или не по-малко от 5-6 часа.

Преди да го сервирам, извадих сметановия сладолед да се отпусне за 10-ина минути.

Да ви е сладко!

Много е важно кондензираното мляко да е гъсто и сладко, както и да е с млечни, а не растителни мазнини. Съветвам да прочетете етикета, защото често опаковките много си приличат.

Сметаната може да бъде и с 30% масленост, но не по-малко.

От тези продукти може да сервирате 3 порции млечен сладолед от по три топки.

Може да удвоите продуктите и да направите по-голямо количество сметанов сладолед с ягодов акцент.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: