Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Суфле»Бяло суфле с боровинки в сладолед

Бяло суфле с боровинки в сладолед

Бяло суфле с боровинки в сладолед
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с моето бяло суфле с боровинки в сладолед! Ще ви е!"

Необходими Продукти

  • За сладоледа
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 200 мл
  • масло - 20 г
  • извара - 150 г
  • боровинки - 125 г
  • кисело мляко - 300 г
  • За суфлето
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 112 г
  • пудра захар - 37 г
  • брашно - 37 г
  • бял шоколад - 150 г
  • ванилия - 1 п
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се приготви сладоледът, от прясното мляко и захарта се приготвя кондензирано мляко. В малка, но дълбока тенджерка, се сипва прясното мляко. Добавят се маслото и захарта. Слага се на слаб котлон.

Когато заври, започва да се пени. Котлонът се увеличава с една степен и се вари 10 минути. Оставя се да се охлади. Когато кондензираното мляко се сгъсти и охлади, към него се добавят изварата и боровинките.

Сместа се пасира. Добавя се кисело мляко по желание, като с него се регулира сладостта на сладоледа. Пасира се отново. Изсипва се в кутия и се слага във фризера.

На следващия ден се изкарва и се оставя да се разтопи. Разбива се с миксер. Разсипва се в купички за сервиране и се връща във фризера, за да се замрази.

Подготвя се сместа за суфлето. На водна баня се разтопява белият шоколад и маслото. Охлажда се.

В купата на миксера се слагат белтъците на яйцата. В отделна купа се слагат жълтъците. Разбиват се и прибавят към разтопения шоколад. Разбърква се.

Към белтъците се прибавя пудрата захар. Разбива се на сняг. Добавя се шоколадовата смес и се разбива. Постепенно се добавя брашното и ванилията. Разбива се.

Подготвят се формички за крем карамел. Намазват се с масло и се поръсват с брашно. Сместа се разпределя по равно в купичките, като трябва да се напълнят 2/3 от тях.

Слагат се в хладилника за минимум час. Пекат се сладките суфлета непосредствено преди да се консумират.

Фурната се загрява на 220 °C и се пекат за 10 минути. Сервират се, като се изкарват от формичките и се слага порция сладолед.

Да ви е сладко! Ще ви е!

Вижте още колко да печете шоколадовото суфле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: