Марокански питки
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски Питки»Марокански питки

Марокански питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Марокански питки1 / 2
16/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Стане ли дума за вкусен хляб, кулинарията не познава граници - и този път ще отидем до Мароко за изпитана рецепта за марокански питки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, смесва се с гриса и в средата се оформя кладенче. Сипва се солта, анасоновите семена и маята. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Готовото тесто се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на две топки.

Разточват се на питки, покриват се и се изчакват да втасат. Намазват се със зехтин, надупчват се с вилица и се поръсват със сусамовите семена. Пекат се върху намазана с мазнина решетка на фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: