Марокански питки

16/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 106
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, смесва се с гриса и в средата се оформя кладенче. Сипва се солта, анасоновите семена и маята. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Готовото тесто се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на две топки.

Разточват се на питки, покриват се и се изчакват да втасат. Намазват се със зехтин, надупчват се с вилица и се поръсват със сусамовите семена. Пекат се върху намазана с мазнина решетка на фурната.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар