Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Марокански палачинки (Beghrir)

Марокански палачинки (Beghrir)

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Марокански палачинки (Beghrir)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Колко марокански палачинки мислите, че може да изядете"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • мая - 1 ч.л.суха
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч. пшеничен
  • вода - около 3 и 1/2 ч.ч. топла
  • за гарниране
  • масло - 1 с.л. твърдо краве
  • мед - 2 с.л.
  • сладко - 1 с.л. от кайсии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете яйцето със захарта.

Разбийте хубаво и добавете пресятото брашно с бакпулвера и маята, гриса, олиото и най-накрая разбийте много добре с водата, като се постараете сместа да стане гладка и без бучки.

Покрийте съда и оставете сместа за палачинки да почине за половин час. След това загрейте тефлонов тиган на котлона и леко го намазнявайте преди всяка палачинка.

Сипвайте по 1 малък черпак от сместа и изпечете палачинките от двете страни (по около 2 минути всяка).

Готовите Марокански палачинки подреждайте една върху друга, като ги мажете леко с ароматна смес, получена от разтопеното масло, меда и малко сладко от кайсии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
540
49
34
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Някой
Някой
Няма мляко и пълно с набухватели. Що за палачинка?
30.11.2013 01:29
1
7
2
Покажи всички подкоментари
Mariq Valeva
Mariq Valeva
Станаха вкусни , но излезнаха малко кат бройка от това количество на мен ми се получиха 12 бр. което за едно семейство 3 - 4 ... члено не е достатъчно , но може да се удвои количеството ( пиша това , за да имат в предвид хората който очакват семейно да си хапнат чудесните катми )
29.11.2013 22:50
5
1
аз
аз
Е това са си българските катми !
12.11.2013 11:22
4
3
милена томова
милена томова
Идеята е страхотна! Не вярвах, че без мляко могат да се получат вкусни палачинки, станаха!
23.10.2013 18:53
1
3
mnm
mnm
Това не е оригиналната рецепта, не са тези продуктите, нито пък се пече от двете стари. Но пък не пречи и тези да са вкусни :)
23.10.2013 10:56
2
3
Даниела
Даниела
Редовно ги приготвям след като ги опитах в Мароко, но там ги пекат само от едната страна на плоча. Много са вкусни!
15.09.2013 08:24
2
1
таня
таня
И аз изпробвах рецептата, като си позволих да добавя и щипка сол, за по-богат вкус. За да станат така въздушни, като на снимката се чака повечко от половин час, но може би защото ползвах мая на кубче. Пържат се на средна температура, за да се сготви и вътрешната част
14.09.2013 18:00
1
katalinalina
katalinalina
Станаха супер.
21.01.2013 12:19
2