Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Марокански палачинки Багрир

Марокански палачинки Багрир

Марокански палачинки Багрир
Снимка: Йорданка Караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Мароканците пържат палачинките само от едната страна, а горната страна, която става на дупчици, не запържват. Марокански палачинки Багрир се сервират с мед."

Необходими Продукти

  • грис - 130 г
  • брашно - 30 г
  • захар - 10 г
  • суха мая - 3г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 280 мл
  • сода бикарбонат - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа се изсипват грис, брашното, захарта, сухата мая и солта и се разбърква добре, добавя се водата, разбърква се веднага с лъжица, за да не станат бучки и след това се разбърква с пасатор, блендер или миксер за една минута.

След като сте миксирали добре тестото, се добавя содата и пак се разбърква хубаво.

В нагорещен тиган с незалепващо покритие (по ваше желание може да пържите с мазнина, масло или олио) се изсипва един черпак от тестото, пържи се, докато не придобие златен загар .

Мароканците пържат палачинките само от едната страна, а горната страна, която става на дупчици, не запържват. Но вие си преценете.

Марокански палачинки Багрир се сервират с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка: