Кълцан рибен шницел

редакция:
Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144404
Кълцан рибен шницел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7-8 бр.
"Традицията повелява рибният шницел да бъде поднесен с картофена салата за гарнитура, защото така е най-вкусен."

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе, почистено
  • масло - 75 г
  • галета - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • хляб - 3 филии без кора
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето и го смелете в кухненския чопър. Овкусете с лимонов сок, черен пипер и сол, омесете и оставете на хладно за 10 минути.

Накиснете хляба в млякото, изстискайте го и го сложете при рибената кайма. Добавете яйцата, маслото, накълцания магданоз и доматеното пюре. Разбъркайте сместа и я омесете добре.

Оформете от нея 7 – 8 шницела. Оваляйте ги последователно в брашно, яйце и галета.

Запържете ги до тъмно златисто в нагорещена мазнина. Поднесете с картофена салата по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лидия
лидия
страхотнарецепта
24.06.2015 14:42