Начин на приготвяне
Измийте месото и нарежете на пържоли. Поръсете със сол и черен пипер от двете страни. Оставете за половин час.
В купа счупете яйцето и разбъркайте с вилица. В друга смесете брашното и галетата.
Пуснете фрайъра на програма fry за 2-3 минути, за да загрере.
Потопете пилешкото филе, първо, в яйцата, а след това оваляйте в галетата. Поставете върху дървена дъска и напръскайте със зехтин от двете страни.
Аз имам флакон тип дезодорант и когато продуктът не ми позволява, както в случая, да мажа със силиконова четка, го използвам.
Поставете апетитните шницели в уреда и гответе за около 15 минути или до готовност.
При необходимост обърнете от другата страна.
Пилешки шницел в еър фрайър - вкусно хапване с тези наистина по-диетични шницели - крехко пилешко филе, хрупкава панировка и почти никакви мазнини :)
Коментари