Шницел с плънка

Шницел с плънка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
05/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Специално за майстори и изтъкнати лакомници - шницел с плънка"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг (смес)
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • бекон - 150 г (пушен)
  • топено сирене - 150 г
  • За панировката
  • брашно
  • яйца
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на много ситно.

В купа сложете каймата, нарязания лук, кимиона, черния пипер, галетата и сол на вкус. Омесете хубаво каймата и я оставете да почине за 30 минути.

От половината кайма оформете три големи и плоски диска. Поставете всеки диск върху стреч фолио.

Върху каймата сложете от топеното сирене и нарязания на тънко бекон.

От останалата кайма оформете още три диска със същата големина. Поставете ги върху плънката и с пръсти съединете двата кръга кайма. Покрийте със стреч фолио и леко разточете с точилка.

Всеки шницел опаковайте в стреч фолио и приберете във фризера за около 20 минути.

Вече стегналите се шницели овалайте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая овалайте в галетата.

Изпържете от двете страни до златисто.

Готовите шницели с плънка извадете върху кухненска хартия.

Поднесете с гарнитура от сотирани картофи или по ваш избор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: