Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Кълцан шницел от риба

Кълцан шницел от риба

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кълцан шницел от риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Малко е пипкаво, но се получават толкова уникално вкусни рибни шницели, че си струва всяко усилие"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе мерлуза, треска, пангасиус
  • брашно - 70 г
  • лук - 2 глави
  • лимони - 3 бр. сок
  • яйца - 10 бр.
  • олио - 250 мл за пържене
  • масло - 50 г краве
  • галета - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме рибните филета от остатъците от кожа или кости. Нарязваме ги на парчета и ги смесваме със ситно нарязания лук. Оставяме рибата за 30 минути в хладилник, за да се овкуси. Охладените продукти се смилат в машинка за месо или блендер.

Към тях добавяме жълтъците на яйцата, 40 мл лимонов сок, ситно нарязания магданоз и подправките. Омесваме кайма, която изстудяваме още 30 минути.

С навлажнени ръце оформяме шницели, които потапяме последователно в брашно, след това в полуразбитите белтъци, в които сме добавили 1 с.л. олио и галета.

Шницелите се пържат в предварително сгорещеното олио. Поднасят се гарнирани с лимонови резени и бучица масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: