Начин на приготвяне
Внимателно почистваме рибните филета от остатъците от кожа или кости. Нарязваме ги на парчета и ги смесваме със ситно нарязания лук. Оставяме рибата за 30 минути в хладилник, за да се овкуси. Охладените продукти се смилат в машинка за месо или блендер.
Към тях добавяме жълтъците на яйцата, 40 мл лимонов сок, ситно нарязания магданоз и подправките. Омесваме кайма, която изстудяваме още 30 минути.
С навлажнени ръце оформяме шницели, които потапяме последователно в брашно, след това в полуразбитите белтъци, в които сме добавили 1 с.л. олио и галета.
Шницелите се пържат в предварително сгорещеното олио. Поднасят се гарнирани с лимонови резени и бучица масло.