Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, докато сместа побелее. Добавете олио, фанта портокал и накрая брашното с бакпулвера. Трябва да се получи кексова смес.
Отделете в купа 1/3 и смесете с пресято какао или брашно от рожков. Разбърква се на гладка смес. В тава 20 на 30 см сипете половината бяла смес, отгоре смес с какао и завършете с останалата бяла смес.
С върха на ножа се минава на зиг заг и печете в загрята фурна 180 С до суха клечка. Извадете тавата и набодете с клечка за зъби.
Залива се със студен сироп, приготвен от смесен сироп бъз и прясно мляко, общо количеството да е 250 мл. Охладете а през това време пригответе крема за пастичките.
В купа смесете студена течна сметана, кондензирано мляко и крем ягода без варене. Разбива се с миксер да сгъсти.
Ако е много гъсто, добавете малко кисело мляко и разбъркайте, ще стене по-лесно за шприцоване. Нарежете сладкиша с крем на квадрати, украсете с розички, парчета череши и поръсете с шоколадови пръчици.
Вкусни с аромат на бъз и лесни за приготвяне.
Почерпете се с приятели пастички с крем и череши!
Коментари