Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Пирог с череши и крем Патисиер

Пирог с череши и крем Патисиер

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189291485142
Пирог с череши и крем Патисиер
Снимка: Искра
1 / 2
05/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8
"Докажете на всички, че сте Мастър Шеф, като ги изненадате с този ефектен пирог с череши и крем Патисиер"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 50 г, размекнато
  • захар - 50 г
  • бадеми - 70 г смлени
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 70 - 100 г
  • за крема
  • прясно мляко - 300 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 20 г
  • ванилова захар - 2 ч.л.
  • допълнително
  • череши - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме захарта с маслото, добавяме разбитото яйце, смлените бадеми и разбъркваме всичко добре. Отделно смесваме брашното с бакпулвера, прибавяме към другата смес и замесваме тесто.

Намазваме форма с малко масло и разпределяме тестото по дъното и по стените, за да създадем борд. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 7-10 минути, като не трябва да е напълно изпечено.

За крема смесваме захарта с брашното и жълтъка. Загряваме млякото, като не трябва да завира, и при непрекъснато бъркане внимателно го прибавяме към яйчната смес.

Връщаме на котлона и варим до сгъстяване, като разбъркваме.

Вадим тестото от фурната, подреждаме черешите, чиито костилки сме махнали, и отгоре изсипваме крема.

Връщаме във фурната и печем около 20-25 мин.

Сервираме, след като е напълно изстинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: