Начин на приготвяне
Primavera буквално означава пролет! Така че не е изненадващо, че това е ястие с паста, което изисква много зеленчуци. Това е чудесен начин да добавите много зеленчуци към вашата храна. Има страхотна визуална привлекателност, храната не е ли по-вкусна, когато изглежда примамлива и цветна?
И става хубаво основно ястие за вечеря или работи добре като гарнитура за партита (в която ще получите повече порции). В студен тиган добавяте 1/2 чаша екстра върджин зехтин, 3-4 скилидки нарязан чесън, 1/2 червен лук, нарязани на ситно и щипка люти люти чушки - по ваш вкус. Остава се да се готви около 2 минути.
Добавете нарязани една червена и една жълта чушка, или само червени, с каквото разполагате, докато омекнат. Това е малко над 2 чаши нарязани чушки.
Следва една тиквичка нарязана и по желание 5 нарязани гъби. Към края добавяте 2 чаши чери домати и чаша зелен лук, само перата. В друга тенджерка сварявате за около 10 минути аспержите или докато се сготвят апетитно зеленчуците в тигана.
Сварете пастата минута по-малко от указаното и я добавете към зеленчуците. Така пастата ще поеме вкусовете и завършите готвенето заедно. Добавя две лъжици вода от пастата - може да ви трябват повече - зависи от това колко течност предпочитате.
Подправете се с морска сол и прясно смлян пипер и по желание добавяте 1/2 чаша сметана, оставяйки я да къкри, за да се сгъсти сосът малко. След това добавяте голяма шепа пресен босилек и 1/2 чаша прясно настъргано сирене Grana Padana или пармезан, прехвърля се в чинията и отново полива с още Grana Padana.
Приятен апетит с пастата със зеленчуци или паста Primavera!