Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със зеленчуци или паста Primavera

Паста със зеленчуци или паста Primavera

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Паста със зеленчуци или паста Primavera4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Невероятна паста със зеленчуци, с която да изненадате вашите гости"

Необходими Продукти

  • паста - 1 кг пене /ригатони или друга по избор/
  • сол
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки, нарязани
  • лук - 1/2 червен или бял, нарязани на ситно
  • лют пипер - щипка, по ваш вкус
  • чушки - 3 бр. /жълти, червени/
  • тиквички - 1 бр.
  • аспержи - 1 връзка зелени
  • гъби - 5 бр.
  • чери домати - 2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 - 3 бр. перца
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Primavera буквално означава пролет! Така че не е изненадващо, че това е ястие с паста, което изисква много зеленчуци. Това е чудесен начин да добавите много зеленчуци към вашата храна. Има страхотна визуална привлекателност, храната не е ли по-вкусна, когато изглежда примамлива и цветна?

И става хубаво основно ястие за вечеря или работи добре като гарнитура за партита (в която ще получите повече порции). В студен тиган добавяте 1/2 чаша екстра върджин зехтин, 3-4 скилидки нарязан чесън, 1/2 червен лук, нарязани на ситно и щипка люти люти чушки - по ваш вкус. Остава се да се готви около 2 минути.

Добавете нарязани една червена и една жълта чушка, или само червени, с каквото разполагате, докато омекнат. Това е малко над 2 чаши нарязани чушки.

Следва една тиквичка нарязана и по желание 5 нарязани гъби. Към края добавяте 2 чаши чери домати и чаша зелен лук, само перата. В друга тенджерка сварявате за около 10 минути аспержите или докато се сготвят апетитно зеленчуците в тигана.

Сварете пастата минута по-малко от указаното и я добавете към зеленчуците. Така пастата ще поеме вкусовете и завършите готвенето заедно. Добавя две лъжици вода от пастата - може да ви трябват повече - зависи от това колко течност предпочитате.

Подправете се с морска сол и прясно смлян пипер и по желание добавяте 1/2 чаша сметана, оставяйки я да къкри, за да се сгъсти сосът малко. След това добавяте голяма шепа пресен босилек и 1/2 чаша прясно настъргано сирене Grana Padana или пармезан, прехвърля се в чинията и отново полива с още Grana Padana.

Приятен апетит с пастата със зеленчуци или паста Primavera!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: