Начин на приготвяне
Чудесна неделна закуска с марудници, този път добавих царевично брашно.
В каната на чопър чукнете 3 средно големи яйца. Разбърква се сода в киселото мляко да шупне и сипвате при яйцата. Прибавете сол и половината вода.
Затворете капака и блендирайте на гладка смес. Прибавете двата вида брашно и останалата вода и отново се разбърква на еднородна смес. Получава се тесто малко по гъсто от това за палачинки.
Загрява се намазан с олио тиган с диаметър 15 см. Точно в средата сипете един черпак и с въртеливо движение върху кашата оформете марудник около 13-14 см.
След като е загрял, намалете на 4 степен, да не изгарят и печете от двете страни. Обръщате с метална шпатула и намазвате изпечената страна с масло.
Изваждате в чиния, намажете с още масло и така печете около 10 броя марудници с царевично брашно.
Страхотни са със сладко, сирене, чай, кафе както ги обичате!