Пица с маслини, сирене и цикория

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
19/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции1 пица(30 см)
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 028
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • цикория - 4 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сирене - 2/3 ч.ч. (150 г), Рикота
  • маслини - 150 г, черни
  • кедрови ядки - 4 с.л.
  • стафиди - 4 с.л., едри
  • каперси - 2 с.л., осолени, изплакнати
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене на пица се намазва с растително масло.

След като тестото вече е втасало се омесва за една минута, а след това се разстила във формата за печене.

Плънката: Цикорията се вари в подсолена вряща вода около 5 мин. Изцежда се, реже се на ситно и се запържва в 2 с.л. от зехтина.

Сиренето, маслините, кедровите ядки, стафидите и каперсите се смесват, осолява се и се поръсва с черния пипер. Готовата вече смес се разстила върху тестото и се поръсва с останалия зехтин. Пече се около 25-30 мин.

Дървена мини точилка за пица
Приготвяй си тази рецепта с:
Дървена мини точилка за пица
8.80 лв.
Виж ››

За да приготвите перфектната домашна пица, трябва да започнете от перфектните кори, а тях ще получите благодарение на мини точилката за пица. Бързо, лесно и удобно разточване до желаната дебелина. Тънка, хрупкава пица ала Италия с практичната мини точилка за пица.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
07.02.2016 23:37
Пицата е блат, доматен сос и кашкавал а всичко останало е фантазия.
всеки решава сам за себеси дали му харесва дадена "рецепта" или не ....
0
0