Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пиле и маслини

Пица с пиле и маслини

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Пица с пиле и маслини
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
02/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ето на това казваме перфектната домашно приготвена пица"

Необходими Продукти

  • тест за пица
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • брашно - 300 г
  • вода - 200 г топла
  • сол - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 4 г
  • доматено пюре - 200 г
  • лук - 1 малка глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 1 щипка по желание
  • кашкавал - 100 г
  • маслини - 6 бр.
  • зелен лук - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с 1 ч.ч. /200 г/ топлата вода и се оставя за 5 минути покрита.

Брашното се изсипва в купа, добавя се солта и се омесва с течната смес, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото за пица се покрива с кърпа и се оставя на топло за около 20 минути.

След това се разстила в намазнена тава. Нарежете на ситно лукът, чесънът и чушката.

Поставете зеленчуците в предварително загрят тиган с 2 с.л. зехтин и оставете да къкри, докато омекнат за 10-15 минути, поръсете с мащерка.

Разтворете доматеното пюре в чаша вода и изсипете получения сок при зеленчуците.

Оставете да къкри още 5 минути, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.

Нарежете пилешките гърди на тънко, подправете със сол и черен пипер. Запържете гърдите за минута и половина от всяка страна, като предварително загреете тигана с 1 с.л. зехтин.

Нарежете гърдите на кубчета, настържете кашкавала на едро ренде.

Сложете соса върху тестото, отгоре сложете кубчетата пилешко месо, нарязаните маслини и поръсете с кашкавала.

Печете пицата с пиле в предварително загрята фурна на 220 °C за 10-12 минути, докато кашкавалът се разтопи.

Поръсете пицата с пиле и маслини със ситно нарязаните пера лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: