Начин на приготвяне
Маята се разбърква с 1 ч.ч. /200 г/ топлата вода и се оставя за 5 минути покрита.
Брашното се изсипва в купа, добавя се солта и се омесва с течната смес, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото за пица се покрива с кърпа и се оставя на топло за около 20 минути.
След това се разстила в намазнена тава. Нарежете на ситно лукът, чесънът и чушката.
Поставете зеленчуците в предварително загрят тиган с 2 с.л. зехтин и оставете да къкри, докато омекнат за 10-15 минути, поръсете с мащерка.
Разтворете доматеното пюре в чаша вода и изсипете получения сок при зеленчуците.
Оставете да къкри още 5 минути, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пилешките гърди на тънко, подправете със сол и черен пипер. Запържете гърдите за минута и половина от всяка страна, като предварително загреете тигана с 1 с.л. зехтин.
Нарежете гърдите на кубчета, настържете кашкавала на едро ренде.
Сложете соса върху тестото, отгоре сложете кубчетата пилешко месо, нарязаните маслини и поръсете с кашкавала.
Печете пицата с пиле в предварително загрята фурна на 220 °C за 10-12 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Поръсете пицата с пиле и маслини със ситно нарязаните пера лук.