Марудник

Марудник3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Няма нашенец, който да остане равнодушен пред тази традиционна родопска закуска. Да ни е сладко!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • айрян - 500 мл средно гъст
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно
  • сода бикарбонат - на върха на чаена лъжичка
  • сол - щипка
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се изсипва в киселото мляко и след като кипне, се добавя вода, колкото да се получи средно гъст айрян.

Течните съставки и солта се изсипват в дълбока купа и се разбъркват леко.

Постепенно се прибавя и брашното, като се разбърква добре с миксер.

Трябва да се получи смес с гъстотата на рядка боза.

Марудниците се изпичат на нагрят и намазан с масло тиган на среден степен на котлона.

Поднасят се марудниците с айрян и домашно сладко или мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: