Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Патладжани канапе

Патладжани канапе

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Патладжани канапе4 / 4
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Класическа комбинация от патладжан, домати и моцарела за една истинска средиземноморска вечеря"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • доматен сос - 200 мл
  • моцарела - 125 г
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • щипка захар
  • магданоз
  • олио за пържене - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се патладжаните на кръгчета - ако е от шарения, няма нужда да се посолява, и оставя да се отцеди от горчивината при него - няма този недостатък, но лилавият трябва да се посоли и остави в купа с вода.

След 30 минути се отцежда.

Измива се, подсушава се и се пържи в горещо олио.

В тавичка се подреждат парче патладжан, резен домат, пак парче патладжан, резен кашкавал, следва патладжан, после моцарела и се завършва с кръгче патладжан, върху който се слага настърган кашкавал.

Между всеки ред патладжани се поръсва леко със сол и черен пипер.

Около тях се добавя доматен сос, който се овкусява предварително с щипка захар и сол на вкус.

Мазнина не се слага, защото при печенето патладжаните си пускат мазнината от пърженето.

Пекат се патладжаните с домати и сирене се на 180 °C за кратко.

Поръсват се патладжаните канапе с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: