Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Шотландски питки – бапси

Шотландски питки – бапси

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шотландски питки – бапси2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 175 мл
  • вода - 175 мл
  • мая - 20 г
  • захар - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за намазване
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, захарта и солта се разтварят в прясното мляко и водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Течността се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Тестото се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на 8 топки. Те се разточват на питки и се нареждат в намазана с мазнина тава, покриват се с кърпа и се изчакват да втасат.

Питките се намазват с прясно мляко и се посипват с малко брашно. Пекат се в предварително загрята фурна. Готовите питки се покриват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Най-лесните и вкусни питки които съм правила:)))
11.11.2016 10:10