Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари с червено вино

Калмари с червено вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Калмари с червено вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • целина - 1 стрък
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате калмарите и ги нарязвате. Заливате с зехтин и прибавяте нарязаните лук, моркови и чесъна. Наливате 1/2 чаша вода и задушавате за около 10 минути.

Сипвате брашното и доматеното пюре. Подправяте с черния и червения пипер. Разбърквате добре. Посолявате, наливате виното и 1 чаша вода, прибавяте мащерката и целината и захлупвате съда.

Задушавате на тих огън около 40 минути.

Може да поднесете ястието както топло, така и студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: