Начин на приготвяне
Сложете киноата в сух тиган и я запечете за няколко минути, докато промени леко цвета си.
В каната на блендер сложете прясното мляко (може да ползвате ядково), фурмите, нарязани на дребно и черешите, предварително обезкостени.
Смелете добре, до гладка консистенция.
Прибавете сместа към запечената киноя и сложете на котлона за 10 минути, докато киноата се свари, като разбърквате периодично.
Размийте нишестето и какаото с малко вода и ги прибавете към крема на тънка струя, бъркайки.
Щом пудингът леко се сгъсти, го махнете от котлона и прибавете към него семената чиа и кокосовото масло.
Разбъркайте и разпределете крема в 2 десертни купички.
Декорирайте свежия пудинг с няколко пресни череши и ядки или с малко разтопен шоколад и сложете в хладилник за 1 час.
Пудинг с киноа и череши трябва да се охлади.