Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Кюфтета в патладжан

Кюфтета в патладжан

Кюфтета в патладжан
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ехаа...Мъжът ви ще ви изпълни поне три желания, ако му приготвите тези кюфтета в патладжан за вечеря"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • патладжани - 3 бр.
  • доматена салца
  • кашкавал - настърган, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме 500 г кайма. Добавяме ситно нарязани 2 глави лук, 1 яйце, 3 с.л. галета и малко олио. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и чубрица. Разбъркваме добре.

Разрязваме по дължина 3 големи патладжана на резени. Пържим ги на тиган. Изваждаме и поставяме върху домакинска хартия. Осоляваме пържения патладжан.

Взимаме резен патладжан и в долната широка част поставяме кюфте. Прихлупваме с горната част. Редим в тава с хартия за печене.

Върху всяко парче отгоре слагаме доматена салца.

Печем в предварително загрята фурна за 20-25 минути.

Изваждаме и поставяме отгоре по малко настърган кашкавал и запичаме отново.

Сервираме кюфтетата в патладжан с чеснов сос.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: