Начин на приготвяне
В купа слагаме 500 г кайма. Добавяме ситно нарязани 2 глави лук, 1 яйце, 3 с.л. галета и малко олио. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и чубрица. Разбъркваме добре.
Разрязваме по дължина 3 големи патладжана на резени. Пържим ги на тиган. Изваждаме и поставяме върху домакинска хартия. Осоляваме пържения патладжан.
Взимаме резен патладжан и в долната широка част поставяме кюфте. Прихлупваме с горната част. Редим в тава с хартия за печене.
Върху всяко парче отгоре слагаме доматена салца.
Печем в предварително загрята фурна за 20-25 минути.
Изваждаме и поставяме отгоре по малко настърган кашкавал и запичаме отново.
Сервираме кюфтетата в патладжан с чеснов сос.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа