Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с аншоа

Картофена салата с аншоа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Картофена салата с аншоа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Картофи, аншоа и дресинг - трите ключови съставки за приготвянето на тази невероятна салата"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 3 глави червен
  • аншоа - 300 г (от консерва)
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват. Сваряват се и се посоляват. Лукът се нарязва на кръгчета и в купа започват да се редят пластове картофи, аншоа и лук.

Поръсва се с магданоз и се залива с дресинг, приготвен от горчицата, зехтина и оцета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: